Wie zijn Wij

Agnes van Gaalen:
Kunstschilder, Directeur-Eigenaresse van Cultureel Centrum Table-Table

Bas van Gaalen:
Diversionist, Eigenaar van Cultureel Centrum Table-Tableau, Entrepeneur

 

Zoveel mogelijk Vrijheid

Wij wonen sinds 1998 permanent in Frankrijk. Voor die tijd hadden we daar al een vakantiehuis, maar na 5 jaar en twee vrienden verloren te hebben aan kanker, kregen wij steeds vaker het gevoel dat het beter zou zijn om permanent in Frankrijk te gaan wonen. De rust, de ruimte, de stilte en de vrijheid deden goed werk. We wilden weg uit Nederland. Makkelijk gezegd, maar we hebben het gedaan. Er moest wel een inkomen zijn waar je van zou kunnen leven. Bas ging daarom een jaar vooruit, werken aan de verbouwingen terwijl Agnes nog een jaartje doorwerkte met haar zaak in Nederland.

Met een gastenverblijf en een baan in de makelaardij konden wij onze droom uiteindelijk waarmaken en ons alle twee definitief vestigen in Frankrijk. In het hart van de Bourgogne op het Platte land. Inmiddels jaren later hebben wij sinds 2009 een cultureel centrum “Table-Tableau” waar we Workshops houden in kunst, cultuur en er worden lezingen gegeven en dit alles met de geneugten van het Bougondische leven.

Waarom wij voor Frankrijk gekozen hebben

Sinds 1985 zijn wij samen, werken vaak samen en hebben veel gereisd. Uiteindelijk heeft de natuur, de ruimte en de stilte maar ook de mentaliteit van de Fransen op het Platte land ons doen besluiten om ons hier te permanent te vestigen. Er is tijd, en het geluk zit hier niet in “shoppen” maar meer in het creëren van een leefwereld zonder stress, plus het gevoel meer één te zijn met de natuur. De horizon staat hier stil.

De bewustwording van gezondheid, geluk, en kwaliteit van leven kwam steeds vaker als gespreksstof naar voren. Ook de vele mensen die wij ontmoet hebben door het werk, spraken vaak over deze onderwerpen. Iedereen is op zoek naar geluk, en kwaliteit van leven. Dat je keuzes moet maken om dit te kunnen bewerkstelligen is evident, maar je moet daar ook wel het lef toe hebben. En de gevolgen hiervan er bij nemen.

Verantwoording nemen voor je leven, en vooral hoe je wil leven en wie je wil zijn. En vooral niet geleefd worden en niet door anderen laten bepalen wie je zou moeten zijn. Vrijheid. Die vrijheid hebben we hier gevonden, en nu is het tijd om onze ervaringen te delen met anderen. Het werken aan een wereld met vrijheid, en liefde voor de wereld en het leven. Jezelf kunnen zijn samen met anderen. Delen. En er niet alleen over praten!

Trans4mind Nederland

Daarom hebben we ons aangesloten bij Trans4mind, om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld, een betere en vooral verdraagzame maatschappij. Bewust omgaan met de planeet en de medemens, omdat we het uiteindelijk toch samen moeten doen. Laten we dan ‘moeten’ vervangen door ‘willen’.

Wat heeft ons er toe gebracht, ons aan te sluiten bij dit bijzondere Project?

In de huidige tijd wordt er steeds meer druk gelegd op mensen. Er moet van alles van deze maatschappij. Om jezelf te kunnen handhaven en een goed medemens te zijn rust een grote verantwoordelijkheid. Om positief te blijven onder deze druk, is voor velen een opgave. Juist bij die opgave een gelukkig mens en medemens te kunnen zijn, is positief denken belangrijk. Kunnen vertrouwen op jezelf en de omgeving als individu in verbondenheid met anderen.

Trans4mind heeft zich als taak gesteld de mensen te willen ondersteunen in dit proces van zelfontwikkeling. De grote visie bestaat uit het leveren van strategieën die voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar zullen zijn. Hetgeen er toe bij moet dragen, dat er een wereld komt die op wederzijds respect gebaseerd is. Waarbij het onderscheid wegvalt en waarbij er elk mens toe doet. Een nieuwe manier van begrip voor elkaar, en zo vrede op aarde kan veroorzaken. Wij staan met grote overtuiging achter deze visie en vinden het fijn om met de Nederlandse Trans4mind ons aandeel te kunnen leveren in een menswaardig bestaan.

Wij hopen dat je veel plezier zult beleven aan deze website.Tevens staan wij open voor suggesties en opmerkingen en is ons uiteindelijke doel om via deze site en de hulp van velen iets bijzonders te kunnen betekenen voor de wereld die echt toe is aan verandering!

Bekijk hieronder een film met beelden opgenomen vanuit de ruimte. Het commentaar van astronauten, wetenschappers en philosofen heeft een duidelijk boodschap voor ons allemaal. We zullen anders met de aarde om moeten gaan, maar ook met elkaar, want wanneer we doorgaan met het voorop stellen van economische belangen met een compleet verkeerd geldsysteem zijn we hard bezig met de afbraak van onszelf en deze aarde.