Doe Meer met Minder

Het principe bestaat er uit dat particulieren, stichtingen, verenigingen, scholen, en bedrijven zich aansluiten bij een netwerk, die samen zorgen voor het delen van kennis.

Iedereen weet of kan wel iets hetgeen hij of zij zou willen ruilen met de kennis van een ander.

Het kan praktische kennis zijn, zoals; “hoe begin ik een moestuin”, of “hoe leer ik schilderen”, enz. ofwel wetenswaardigheden en ervaringen, zoals “welke sterren zie ik en wat zijn hun namen”, of “ik ga op reis, en wat neem ik mee?”. Het kan ook manueel zijn, “hoe ga ik om met een computer”, of “hoe maak ik mijn eigen crèmes” of “hoe behandel ik het beste hout” etc.

 

Er zijn dus mensen die iets aanbieden, en anderen die iets vragen. Met gesloten beurs kun je dan ruilen. En tevens ontmoeten mensen elkaar. Dit initiatief werd ontwikkeld op het platte land van de Bourgogne, in 2011, en meer als 115 deelnemers hebben al deelgenomen en zich aangesloten bij het netwerk van “COOPERATIVE DES SAVOIRS” , wat een volksuniversiteit voor de campagne wil zijn.

Enkele keywords daarbij zijn:

– samenwerken
– kennis doorgeven
– ontmoeten
– leren

Een uitwisseling die verschillende positieve kanten heeft, die verrijkt in tijde van crisis. Doe meer met minder, wees creatief. Ben je in Frankrijk en wil je eens kennis maken, met de mensen die zich aangesloten hebben bij dit netwerk, kom dan eens langs: Op 6 april a.s. is er weer een ‘Feest der Kennis’ in het land van de Nivernais en de Morvan (Bourgogne)!

Na een succesvol eerste feest in 2012, waar 40 deelnemers op 20 verschillende lokaties aan mee hebben gedaan, zij hebben meer dan 400 mensen mogen ontvangen, en dit jaar komt er dus een 2de feest. Het is 1 hele dag, gewijd aan kennis delen / overdragen, en het leren in de breedste zin van het woord.

 

Stichtingen, particulieren, professionelen, scholen en groepen openen hierbij hun deuren voor het publiek. Zij bieden allemaal iets aan, een voorstelling, lezing, natuurwandeling, kookles, sterrenuitleg, tuintips, muziek, schilderen, etc. etc.

Het kan bij iemand thuis plaats vinden, op een school, in een feestzaal van het dorp, atelier, enz. Op deze wijze kun je de kennis, de talenten, bundelen en delen met anderen. Elkaar ontmoeten, leren, relaties aangaan, en dit alles in een vriendschappelijke sfeer. Ongedwongen en gratis. Zodat het voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan hier in principe aan meedoen, ongeacht leeftijd of cultuur, wees allemaal welkom.

Cultureel centrum Table-Tableau doet dit jaar ook mee, en wij bieden de bezoekers vrije toegang om te komen kennis maken met Schrijven op Speelse wijze, gegeven door Nicole Shepherd en je kunt Schilderen met Agnes van Gaalen.

 

Van 10.00 tot 18.00 uur is ons centrum doorlopend geopend.

Kom gezellig langs op 6 april, en zorg dat je niet je beste kleren aan doet als je komt schilderen!

 

 

TABLE-TABLEAU

Mougny  58110  Bazolles  France
tel.        +33 (0)386389048
mob.    +33 (0)673208087
http://workshopsinfrance.org
workshopsinfrance@gmail.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 8887 to the field below: