Creativiteit – in gesprek met Agnes van Gaalen

We zijn allemaal creatief maar soms ben je dat vergeten of er is geen tijd voor in het dagelijks leven.

Wat betekent ‘creativiteit’, heeft iedereen dat in zich, of is het aan te leren? Zou het ons kunnen helpen in ons dagelijks leven en hoe dan precies? Wat creativiteit voor Agnes betekent als kunstenares en hoe zij dat toe past in het dagelijkse bestaan bespreekt zij in deze video. Het interview is in het Frans met Nederlandse ondertiteling.

Nicole Shepherd is voor haar reeks: ‘Vrouwen en Creativiteit’ in gesprek met Agnes van Gaalen .

 

Op je vijfde levensjaar ben het meest creatief. Op je achtste is je creativiteit gehalveerd! Bekijk hieronder dit korte filmpje (2.44 min.) hoe en waarom.


Comments

Creativiteit – in gesprek met Agnes van Gaalen — 2 Comments

 1. Leuk om je te zien Agnes alsof het gisteren was en wat voor de een schilderen is, is dansen voor mij. Als een rode draad door mijn hele leven. Creativiteit set’s the sole free!

 2. Geweldig Agnes.
  Prachtig interview en erg mooi hoe je het vermogen tot creativiteit uiteenzet met eenvoudige voorbeelden. Mooi gesproken in het Frans!

  Onze prehistoriche voorouders hadden en onze kinderen hebben het vermogen om beeldend te denken. Het denken en verbeelden in vormen en kleuren. Dus nog niet omgezet in woorden die betekenis geven en daarom aangepast zijn aan de heersende cultuur waarin de sprekers leven.
  Dat maakt het beeldend denken en uitbeelden zo primair aan de directe belevingen van de makers. Naarmate we ouder en geciviliseerder worden neemt dit vermogen af ten gunste van het rationaliseren der zaken. Helaas! Wij zouden dit primaire beeldende vermogen, wat ieder mens in oorsprong bezit, meer moeten koesteren en de kans geven zich te uiten. Dus niet alleen door “kunstenaars” maar door iedereen om, zoals jij zegt “ons leven te verrijken” en bovendien om de wereld te tonen hoe verschillend wij allen zijn en hoeveel wij van elkaar kunnen leren en genieten. Als we daarvoor open staan!
  Pluriformiteit is zoveel interessanter dan uniformiteit!

  Dank voor je mooie item.
  Max Timmerman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 9887 to the field below: